Автор
Ева Лъчезарова

Малко преди старта на лятото: Кратък наръчник за детокс след Великден

Сякаш неусетно Великден е вече зад гърба ни и е време да се сбогуваме с цветните яйца, планините от козунаци и вкусните домашни ястия, на които се насладихме през изминалата седмица. Ако усещате тежест, смятате, че скорострелно сте качили няколко килограма или усещате, че се нуждаете от детоксикация преди старта на летния сезон, ние ви уверяваме, че именно през май е най-подходящият момент, в който да се насладите на разтоварващ детокс.

Защо се нуждаем от периоди на детоксикация?

За щастие телата ни разполагат със сложни системи за детоксикация, за да обработват и елиминират излишъците, които най-често се натрупват след празничните периоди от годината. Черният дроб, бъбреците, червата и кожата ни работят неуморно, за да филтрират токсините и да поддържат вътрешния баланс на нашия организъм. Въпреки това, приемът на калорични храни, захарни изделия и празнични изкушения по време на Великден биха могли да претоварят тези жизненоважни органи, което води до натрупване на токсини и потенциални рискове за здравето. От храносмилателен дискомфорт до забавен метаболизъм, последиците от великденското угощение могат да ни накарат да се почувстваме изморени и претоварени.

Именно поради тази причина сме ви подготвили кратък наръчник, който ще ви помогне да детоксикирате организма си бързо и ефективно и да се почувствате отново леки и заредени с енергия за най-очаквания сезон от годината - лятото!

Движете се: Постарайте се да включите в седмичната си рутина редовна физическа активност, за да стимулирате кръвообращението, да насърчите изпотяването и да улесните елиминирането на токсините. Независимо дали става въпрос за бърза разходка на открито, релаксиращ йога клас или интензивна тренировка, намерете своя тип движение, което ви зарежда с енергия и ви ободрява.

Хапвайте подходящи храни: Включете към менюто си пълноценни, богати на хранителни вещества храни, за да подпомогнете детоксикацията и храносмилането. Заредете дома си с пресни плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и качествени протеини.

Тук можете да откриете и рецепта за лесно детоксикиращо смути, с което да започнете деня си:

Необходими продукти:

1 чаша пресни листа спанак

1/2 краставица

1/2 зелена ябълка

1/2 зряло авокадо

сока от 1/2 лимон

1 чаена лъжица настърган пресен джинджифил

1 чаша кокосова вода или обикновена вода

по желание: шепа пресен магданоз

Начин на приготвяне: Блендирайте всички необходими продукти и се насладете на зеленото си сутрешно смути.

Не забравяйте за хидратацията: Хидратацията е ключова за изхвърлянето на токсините и поддържането на оптимални телесни функции. Стремете се да пиете много вода през целия ден. Можете също да подпомогнете детоксикацията си, като включите в рутината си хидратиращи напитки като билкови чайове, зелени сокове и кокосова вода. Билковите чайове могат да подпомогнат храносмилането и да подобрят здравето на черния дроб, докато зелените сокове, пълни с листни зеленчуци и цитрусови плодове, осигуряват полезни хранителни вещества и алкализират тялото.

Поглезете се: Отделете време за релакс в сауна или парна баня, за да стимулирате изпотяването и да изхвърлите токсините през кожата. Топлинната терапия не само подпомага детоксикацията, но също така отпуска мускулите и намалява нивата на стрес. Запишете си час за масаж, за да подобрите кръвообращението си и лимфния дренаж.

Подберете подходящата хранителна добавка: За да подпомогнете по-бързото отделяне на натрупаните течности и токсини от организма, е добре да се спрете и на подходяща хранителна добавка с натурални екстракти. Именно такава е Дио-Ренал Детокс, който подпомага функциите на черния дроб и стимулира отделянето на течности по естествен начин, без да дразни бъбреците, като минералния метаболизъм остава в равновесие. В една капсула Дио-Ренал Детокс се съдържат 400 мг стандартизиран сух екстракт от листа на бреза и 100 мг стандартизиран сух екстракт от корен на глухарче. Тези съставки подкрепят също и функцията на храносмилателната система, подпомагат кръвообращението на кожата и поддържане на телесното тегло в нормални граници. Препоръчителната доза за пролетен курс на детоксикация, от 30 или 60 дни, е три пъти на ден по една капсула преди хранене.

(в материала има продуктово позициониране)