Автор
Теодор Муховски

9 причини, поради които съпругът ви не иска да прави секс

Според сексолозите причините за липсата на секс могат да бъдат много разнообразни, а понякога и неочаквани.

Не си спомняте кога за последен път със съпруга ви сте се отдали на страст? Чувствате ли се нежелана и необичана? Всяка жена в тази ситуация на първо място ще си помисли, че зад гърба ѝ се случва нещо ужасно, но не се нагърбвайте преждевременно!

Ако съпругът ви не ви устройва сексуален маратон всяка вечер, не е задължително да си е хванал любовница или вие вече да не сте привлечени от него. Причините за ниското сексуално желание могат да бъдат много. Преди да обвините любимия си в изневяра, проучете всички възможни причини за липсата на интимност.

Има 9 основни причини, които ще ви подскажат защо партньорът ви е загубил интерес към сексуалния живот – ето кои са те:

Връзката ви е загубила своята парливост

В основата на всяка връзка стоят два основни принципа - сдобряването и сексуалността. И при отсъствието на единия от двата, другият започва да се проваля.

Ако ви се струва, че всичко е наред, а желанието му е изчезнало, опитайте се първо да оцените състоянието на връзката ви. Кога за последен път направихте нещо заедно (не като да отидете до супермаркета за покупки)? Какво обикновено правите вечер? Как завършва денят ви заедно? Колко често се карате? Как разрешавате конфликтите?

Маскирате естествения си аромат и феромони

Първо, силната и устойчива миризма на тежък парфюм на алкохолна основа може да отблъсне всеки мъж от вас. По този начин съществува усещането, че искате да прекъснете или прикриете някоя друга миризма. Второ, определена част от информацията за човека получаваме през носа, с помощта на неговите естествени феромони.

Тялото автоматично анализира дали събеседникът е подходящ за нас като сексуален партньор на физиологично ниво. И ако тази миризма липсва или е силно изкривена, човекът е объркан.

Не се интересувате от секс и не искате да го разнообразявате

Тук дори коментарите са излишни, с монотонността усещанията се притъпяват и човек просто спира да изпитва каквото и да било.

Престанали сте да се грижите за себе си

Да, мъжете държат на визията. Вие самата едва ли бихте искали да правите секс с мръсен мъж, например. Нека уточним: не става дума за периода на бременността/непосредствено след раждането на детето или болестта и т.н.

Имате наднормено тегло

Мъжете биха искали да видят жена, същата като тази, за която са се оженили. Тук не става дума за някакви малки колебания в теглото - по правило мъжът ще обърне внимание, когато напълнеете поне над 10 килограма.

Твърде често "имате главоболие"

Не, не говорим за това, че всеки път трябва да сте готова да задоволите всичките му сексуални капризи, но редовните (и дори груби) откази водят до това, че мъжът просто спира дори да се опитва да прави секс с вас.

Сексът трябва да бъде хармонизиран, за да отговаря както на вашите, така и на неговите нужди.

Лицемерно отношение към секса

Какво имаме предвид под това? Често майките възпитават момичетата така, че сексът е мръсно занимание и служи само за възпроизвеждане и продължаване на вида. Жената в тази ситуация не се наслаждава на удоволствието, а ако го прави с чувство за вина. Понякога ни се налага да се сблъскаме с подобно послание от страна на мъжете, то обикновено предизвиква недоумение.

Той си има любовница

Ще са необходими повече от една статия и повече от една консултация с психолог, за да се стигне до същината на причините за изневярата му. Но същността на нашето послание е: любовницата е една от последните причини, за които трябва да помислите, в случай че вие и вашият постоянен партньор имате проблеми в секса. От друга страна, жените са склонни да мислят точно обратното.

Той има проблеми с хормоните или стреса

Да, мъжете са също толкова стресирани, колкото и жените, и това няма как да не се отрази на сексуалния им живот. Ако всички други причини са изключени, има смисъл да поговорите с мъжа си деликатно, да отидете заедно на почивка, да насрочите посещение при лекар или психолог.

Жена преспа с 500 мъже, посочи коя е най-голямата им грешка в леглото
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Жена преспа с 500 мъже, посочи коя е най-голямата им грешка в леглото

Автор Ива Петрова