Автор
Евелин Попадийна

Разшифроваха писмото на Сатаната

Писмото на дявола от 1676 г. бе разчетено с помощта на специалните служби и изкуствения интелект. То описва Бог, Исус и Светия Дух като „мъртви тежести“, казват изследователите, също така споделят, че са успели да разрешат голяма част от мистерията. Посланието съдържа 14 реда архаични букви на непознат език. Нумеролози казват, че 14 в някои култури се приема като скрито число на дявола – 1+4=5, т.е. това е пентаграмът.

Писмото е написано с ръката на сестра Мария Крочифиса дела Кончеционе, монахиня от манастира Палма ди Монтекиаро в Сицилия. На 11 август 1676 г. сестрата е намерена на пода на килията си, лицето ѝ било надраскано и покрито с мастило. В ръката си държала бележка, написана на неразбираем език, това се твърди в записки и хроники на други монахини от манастира. Мария е казала на посестримите си, че писмото е написано от дявола, който я обладал и напътствал ръката ѝ. 

Посланието на Сатаната е 14 реда от странни букви, някои приличат на знаци от глаголицата, но има и от други азбуки. В днешно време голяма част от посланието е разчетена благодарение на учени, италианските спецслужби и изкуствен интелект. „Когато работите върху историческото декриптиране, не можете да пренебрегнете психологическия профил на написалия ги. Трябваше да знаем възможно най-много за монахинята“, споделя изследователят и директор на музея на науката „Лудум“ в Сицилия Даниеле Абате. След като спецслужбите се включват в декриптирането на писмото, използват ИИ, който са създали, за да разбиват кодовете на мафията. Първоначално учените тестват софтуера с някои стандартни съкратени символи от различни езици. Така откриват, че писмото съдържа смесица от думи, а понякога само срички от древни азбуки – гръцки, латински, рунически знаци, арабски и др. „Ние анализирахме как сричките и графически изобразените символи се повтарят в писмото. Така локализирахме първо няколко гласни. А в крайна сметка стигнахме до усъвършенстван алгоритъм за декриптиране“, обяснява Абате. Споделя, че екипът му не е имал надежди за резултата: „Мислехме, че можем просто да разчетем няколко думи, които имат смисъл. Монахинята явно е владеела много добре различни азбуки. Но накрая получихме по-пълно от очакваното разшифроване на посланието“.

Дяволското писмо се нарича Светата Троица „мъртви тежести“, продължава и с „Бог смята, че може да освободи смъртните… Схемата не работи за никого… Може би сега, Стикс е сигурен“. В древната гръцка митология Стикс е реката, разделяща подземния свят от света на живите и се има предвид, че веднъж преминали, от нея хората никога не се връщат.

Абате разказва, че според него сестра Мария е страдала от шизофрения или друг вид разстройство. „Образът на дявола често присъства в тези разстройства. Научихме от исторически записи как всяка вечер тя е крещяла и се е борила срещу дявола“, допълва италианеца. Според разказа на игуменка от манастира за поведението на монахинята, дяволът би принудил сестрата да напише писмото. Тя героично се противопоставяла на искането му, като това се вижда в написаната от нея дума Ohimé – О, аз. Това е единствената разбираема дума в цялото писмо.

За сега изследването не е публикувано в научно списание, както не се съобщават и разчетените думи. Вярващи казват, че е по-добре това сатанинско послание никога да не бъде разчитано. Според някои ако бъде разчетено, човечеството ще е прокълнато и ще му е нужно изкупление.

Пророчествата се сбъдват: В Израел се случиха 3 знамения, които предричат ​​края на света
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Пророчествата се сбъдват: В Израел се случиха 3 знамения, които предричат ​​края на света

Автор Антония Михайлова