Автор
Теодор Муховски

Губим ли си времето: 8 детайла в образа на жената, които мъжете не забелязват

Представителите на силния пол не са толкова наблюдателни, колкото ни се иска: те оценяват само общата картина, без да се вглеждат в детайлите. Така че, ако сте прекарали три часа в СПА центъра с надеждата, че любимият ви ще се възхити на кадифената ви кожа и бронзовия ви загар, знайте, че той може и да не го забележи! 

Ето още 8 детайла от изображението на жената, които също не могат да бъдат възприети от мъжкия поглед. 

1. Нова прическа или цвят на косата 

Доста са дамите, които, прибирайки се от салона за красота, на въпроса "Какво мислиш? Забеляза ли нещо ново в мен?" чуват в отговор от мъжа: "Не, нищо не се е променило!". 

Жените винаги се възмущаваме от това мъжко поведение. Нима една нова прическа/стил/нов цвят на косата е незабележим? Да, уважаеми, така е. Мъжете наистина не го забелязват и тайно си пожелават да не им се налага да задават такива въпроси. 

Стотици диаманти и булчинска рокля: Скандалната принцеса Шарлийн предизвика фурор
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Дамянова

Стотици диаманти и булчинска рокля: Скандалната принцеса Шарлийн предизвика фурор

Автор Антония Дамянова

Изключение: ако сте променили драстично имиджа си и от естествена дългокоса брюнетка сте се превърнала в яростна блондинка с модерна прическа. 

2. Грим 

Мъжете не знаят за съществуването на коректори, хайлайтъри, бронзанти, скулптори и тонове. Но и не всички жени знаят за тях! Как един мъж може да оцени нещо ново в образа ви, ако не знае какво точно се е променило във вас! Необходимо е просто да го приемете и да не очаквате чудеса от любимия. 

Между другото, съгласете се, че би било доста странно, ако мъжът ви на срещата възкликне: "Ммм, имаш нов хайлайтър? Наистина ти отива!" 

3. Аксесоари 

Очилата, шаловете, папийонките, гривните, мънистата, обеците, брошките, лентите за глава, фибите за коса, ключодържателите и пръстените - всичко това минава покрай очите на мъжа. Те са, както ги наричат, малки неща. Единственият случай, в който мъжът може да обърне внимание на пръстена е ако е планирал да ви предложи брак и се вглежда внимателно в размера на пръстите ви, за да намери бижу, което да отговаря на неговия стил. 

4. Чантички 

Това, което мъжете не виждат на 200%, са чантите ни. Идеята да имаме повече от една или две няма особен смисъл в главите им. Логично е да имаме една голяма за всеки ден и една по-малка за разходки и излизания. За всичко останало те просто не правят разлика. 

Има и голям плюс в това: в крайна сметка можете да си купите нови и да знаете, че мъжът няма да се скара за това! 

5. Обувки 

Всичко, което визуално е под коленете, не представлява интерес за мъжете. Така че, ако отивате на среща, притеснявайки се, че обувките не пасват на роклята, не се притеснявайте: най-вероятно мъжът дори няма да го забележи! 

6. Основни дрехи 

Ако те са ежедневни модели, като дънки, риза или тениска, вероятността любимият ви да забележи обновяването е нулева! Единственото изключение е, ако става въпрос за непозната дреха. Тоест, ако досега не сте носили мини или рокли с луксозно деколте, а след това изведнъж решите, тогава, разбира се, ефектът "уау" ще се случи и мъжът ще забележи новото. 

7. Козметични интервенции 

Уморени сте от тъмните кръгове под очите, развълнувани сте се втурнали към козметичката за козметични инжекции, а след това препускате обратно към дома, за да видите възхитения поглед на любимия? Трябва да ви разочароваме! Мъжът няма да забележи подобни интервенции във външния вид. 

Изключение: ако сте си направили гърди! 

8. Недостатъци на външния вид 

Нека да обобщим: мъжете не виждат небръснатите ни крака, злополучната пъпка на гърба, целулита и стриите, назолабиалните и междубронзовите гънки, израсналите корени или неидеалната кожа. Но ние сме склонни много да се притесняваме за тези моменти и да отблъскваме любимия, ако се чувстваме несъвършени. Необходимо ли е това?

Защо не трябва да перете дрехи на 40°C
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Ива Петрова

Защо не трябва да перете дрехи на 40°C

Автор Ива Петрова