Автор
Евелин Попадийна

Какво правят китайките, за да изглеждат с 10 години по-млади

Опитвали ли сте се да определите възрастта на една китайска жена… няма как, да. Всъщност много често местните жени над 50 години изглеждат като момичета. Те имат минимално количество бръчки, без пигментация, а овалът на лицето им е ясен и тонизиран.

Пият само вода и чай

Китайските жени, грижещи се за външния си вид, пият фанатично количество вода. В Китай е трудно да видиш млади красавици без бутилка вода в ръка. Единствената ѝ алтернатива може да бъде чай – зелен или билков. Смята се, че тези напитки не само запълват кожата с влага и премахват токсините, но и влияят положително на тена. Някои стигат и по-далеч: напълно преминават към „бялата диета“, изключвайки всички оцветители, така че зъбите и кожата да останат бели.

Пазят се от слънце през цялата година

Китайските жени, като всички азиатки, са обсебени от цвета на кожата. Те смятат, че колкото по-бяла е тя, толкова по-привлекателно е момичето. Поради това те предпазват лицето си по всякакъв възможен начин. Използват козметика със SPF, чадъри и всякакви шапки с козирка. По този начин те се предпазват от фотостареене, което провокира най-бързите и забележими промени, свързани с възрастта.

Активно се грижат за кожата си

Китайките имат навика да се грижат за себе си още от детството – в семействата им редовно се правят разкрасителни процедури. Момичетата са готови да харчат огромни суми за това. 
 

Как японките ваят фигура
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Как японките ваят фигура

Автор Woman.bg

Пазят спокойствие

За китайците красотата на тялото и духа е неразделна. Те смятат, че стресът и нервните сътресения влияят неблагоприятно на кожата, затова внимателно слушат тялото си, гледат да са спокойни и практикуват йога. Също така поддържането на спокойствие им позволява да контролират израженията на лицето си, което означава по-малко бръчки.